Återkomsten

Jakarta 2016-06-01

(Trumvirvel!) Efter ett års uppehåll är det dags att återuppta bloggprojektet igen. Den ursprungliga tanken var att kunna dela med sig lite av vårt liv till familj, vänner och för dem som är på väg att etablera sig i en ny kultur. Över tiden så hände dock något. Man förändras, lär sig tycka om nya saker och slutar lägga energi på saker man inte kan påverka. Med Facebook, Skype och WhatsApp är det mycket enklare att dela med sig med den närmaste skaran av familj och vänner, och över tiden kändes bloggen redundant.

Men den andra sidan av myntet är att dessa inlägg vår familjs egna lilla bonsai träd. Och likt varje sådant träd behöver det tas om hand för att kunna leva vidare. Denna blogg spänner över nio år i mitt liv där så mycket förändrats.

För eventuellt nytillkomna tittare kan historien sammanfattas enligt följande. Arbetade i ett projekt i  Jakarta 2007 som fick mig att vilja komma tillbaka på längre tid. Ett år senare var jag tillbaka och förlovad med Octa. Fick möjlighet att jobba vidare på mitt bolags Jakarta-kontor under längre tid, vilket fick universums stjärnor att rada upp sig på ett sådant sätt att vi kunde gifta oss och bygga en familj tillsammans med mina två underbara styvdöttrar. 2011 kom vår son Adam till världen. Flickorna är har transformerats till tonårstjejer och ska snart börja årskurs 7 och 9. Adam, nu 5 år, har en tillfällig studieuppehåll eftersom han snart ska börja på samma skola som sina systrar. Octa extraknäcker som Event Organizer och bandbokare.

//Jimmy

One thought on “Återkomsten

  1. Hej Jimmy
    Bra du borjar skriva lite igen. Har bott I Houston sen Januari 2016. Saknar Jakarta dock och hoppas komma tillbaka senare.

    Alex

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s